Description
Generelt om kollagen
Kollagen er den generiske betegnelsen for en gruppe af proteiner som eksisterer universelt i dyreriget, inkl. mennesker. Kollagen findes ikke i planteriget så der findes ingen former for plantebaseret eller vegansk kollagen uanset hvad divese hjemmesider og firmaer hævder.
Kollagen udgår ca. 30% af kroppens samlet mængde af protein. Der er identificeret 28 typer af kollagen og disse varierer i struktur og funktionalitet. Majoriteten (80-90%) af kollagen klassificeres som type 1, 2 og 3, hvor af størstedelen er type 1.
Type 1 og 3 findes i hud, sener (binder muskler til knogler), ligamenter (forbinder knogle til knogle) og knogler.
Type 2 findes primært i led og bruskvæv.
Kollagen er stærk, dog fleksibel, og fungerer som den overordnet struktur som binder alting sammen. Et eksempel på dette er akillessenen. Den har enorm styrke, men kan samtidig strækkes uden at tage skade.
Der foregår konstant opbygning og nedbrydning af kollagenstrukturer i kroppen, men fra midt tyverne vil kroppens evne til at opbygge ny kollagen samt kontrollere oghæmme nedbrydning gradvist blive dårligere. Selvom disse forandringer tager sted overalt i kroppen, dvs. vævs-integriteten svækkes, er det huden som visuelt først afslører forandringerne.
Hydrolyseret kollagen peptider
Kollagen er er ultimativt protein og al protein er opbygget af kæder af forskellige aminosyrer. Disse kæder henvises til som peptider og der findes peptider er forskellige længder. Nogle af disse peptider har vist sig at være biologisk aktive. Det betyder, at de i stedet for at blive fordøjet så optages de intakte og har indvirkning i kroppen. De signalerer til forskellige celler i kroppen at f.eks. stimulere produktion af kollagen samt sænke den naturlige nedbrydning.
Plent Marine Collagen Chocolate
Normalt sources kollagen peptider fra gris eller ko, men kollagen fra fisk – hvis fremstillet optimalt – kan man opnå højere koncentration af protein (peptider), mere neutral smag og duft og rent.
Chokolade varianten indeholder acerola som er en naturlig kilde til vitamin C, samt naturlig smag fremstillet inhouse. Er du en af dem som foretrækker kollagen med naturlig smag er denne variant at foretrække.
Din livsstil betyder noget
Aldring af huden er en kombination af genetik, livsstil (mad, drikke, rygning etc.) og eksterne påvirkninger fra miljøet såsom hvor meget vi udsætter os selv for naturlig eller kunstig UV stråling. “Photo-aging” er et begreb man taler om når huden ældes for tidligt pga. gentagen eksponering af UV stråling og har stor betydning.
Forslag til anvendelse
Tilføj 2 spiseskeer (10 g) collagen i et glas vand, frisk juice eller i din foretrukne
smoothie eller shake.
Opbevaring
Opbevares på et tørt sted ved stuetemperatur, væk fra direkte sollys og varme.
Ingredienser
Hydrolyseret kollagen fra fisk, fedtfattigt kakaopulver*, acerola*, naturlig aroma, sødestof (steviolglycosider).
*Hvis et produkt i Danmark indeholder ekstrakt fra steviaplanten (steviolglycosider), må selv økologiske ingredienser ikke benævnes som økologiske under ingredienslisten.
Næringsdeklaration
Portioner per bøtte: 30 | ||
---|---|---|
Portionsstørrelse: 10 g | Per 100 g | Per 10 g |
Energy (kJ/kcal) | 1605 kJ | 161 kJ |
(379 kcal) | (38 kcal) | |
Fedt | 3.1 g | 0.3 g |
heraf mættede fedtsyrer | 1.9 g | 0.2 g |
Kulhydrat | 2.7 g | 0.3 g |
heraf sukkerarter | 2.7 g | 0.3 g |
Kostfibre | 5.9 g | 0.6 g |
Protein | 73 g | 7.3 g |
Salt | 0.27 g | 0.03 g |
Vitamin C (fra acerola) | 800 mg (1000%*) |
80 mg (100%*) |
*RI = Referenceindtag
Aminosyre Profil
per 100 g | |
---|---|
Alanine | 5870 mg |
Arginine | 6310 mg |
Aspartic Acid | 3800 mg |
Cystine | 60 mg |
Glutamic Acid | 8460 mg |
Glycine | 13250 mg |
Histidine | 950 mg |
Isoleucine | 1160 mg |
Leucine | 1980 mg |
Lysine | 2570 mg |
Methionine | 580 mg |
Phenylalanine | 1740 mg |
Proline | 8820 mg |
Serine | 2550 mg |
Threonine | 1980 mg |
Tyrosine | 320 mg |
Valine | 1500 mg |
Hydroxyproline | 7430 mg |
Hydroxylysine | 1040 mg |
Reviews
There are no reviews yet.